joi, 18 aprilie, 2024

Antrenorul lui Lyon crede ca Liga franceza s-a GRABIT cand a pus capat sezonului

Distribuie:

Publicat:

Antrenorul echipei de fotbal Olympique Lyon, Rudi Garcia, a declarat pentru televiziunea clubului său că Liga franceză de fotbal profesionist (LFP) s-a pripit când a pus capăt sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, scrie site-ul eurosport.fr, potrivit Agerpres.

Rudi Garcia are aceeaşi poziţie ca preşedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas.

"Evident că prioritatea este sănătatea jucătorilor şi a staff-urilor, dar, în afară de Olanda, suntem singura ţară ce a luat această decizie. Eu cred că era mai important să aşteptăm, şi mai ales să ne consultăm cu celelalte campionate europene", a spus Garcia.

El a dat ca exemplu începutul viitorului sezon: "Închipuiţi-vă că Italia nu doar că va relua antrenamentele, aşa cum se va întâmpla, dar în plus va încheia campionatul. Ne vom trezi la începutul lui august că vom juca returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, contra lui Juventus, neavând niciun meci de pregătire, pe când Juventus va avea douăsprezece meciuri ca să încheie Serie A".

Tehnicianul recunoaşte că este frustrat: "Sunt de acord să nu reluăm meciurile dacă sănătatea nu poate fi protejată, dar cred că mai aveam puţin timp la dispoziţie. Spania şi Italia au fost mai afectate ca noi şi speră să reînceapă. (…) Riscăm să fim penalizaţi dacă alte campionate reîncep, iar noi nu o facem".

După ce LFP a îngheţat clasamentul, Lyon a încheiat campionatul pe locul 7. Ultima sa speranţă de calificare în viitoarea ediţie a Europa League este finala Cupei Ligii franceze, împotriva lui Paris Saint-Germain, dar nu este deloc sigur că acest meci se va disputa.

În lotul lui Lyon este şi portarul român Ciprian Tătăruşanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img