vineri, 26 aprilie, 2024

Anuala artiştilor plastici bârlădeni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca incă mai este stare de alertă, bârlădenii nus-au descurajat. Anul 2020 a fost un an greu în care mai toţi am fost nevoiţi să ne petrecem timpul izolaţi la domiciliu, să facem lucrul din faţa monitoarelor şi să trăim cu frica în sân că ne-am putea îmbolnăvi.

Poate aceasta a şi fost motivaţia Primăriei şi a Consiliului local din Bârlad ca în cea de-a 35 ediţie a  Zilelor Culturale ale Bârladului să aducă pe simezele Galeriilor de artă N. N. Tonitza din Bârlad artişti plastici profesionişti care au încântat ochii şi sufletul publicului doritor  de „a vedea” lucrări de artă plastică. Mai ales că în acest an chiar în pragul vernisajului, marele artist, fiul al Bârladului, Marcel Guguianu, trecea în umbra umbrelor, cu o zi înainte de vernisaj, pe 11 iunie 2012 la vârsta de 89 ani.

            Ceva mai mult de 50 de lucrări valoroase de sculptură, pictură, grafică expuse de 21 de artişti plastici printre care amintim: Ghiţă Cristian, Cristian Gheorghiţă, Sebastian Pascu, Berta Moldoveanu, Dan Horgan, Dionisia Gradu, Constantin Mardare, Raluca Dănăilă, Valentin Stoian, Grigoraş Cristina, Nicu Braşoveanu.

            La vernisaj a fost prezenţi domnul primar Dumitru Boroş şi membri ai consiliului Local Bârlădean. Cuvântul de început a fost lăsat în grija domnlui profesor Gruia Novac.

            În unanimitate toţi cei prezenţi au fost de acord ca această anuală să fie închinată marelui sculptor bârlădean, Marcel Guguianu.

Expoziţia va putea fi vizitată timp de o lună la Galeriile de Artă, M. N. Tonitza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img