vineri, 19 aprilie, 2024

ANUL 2017, FARA VARA! Fenomenul a mai avut loc in 1816

Distribuie:

Publicat:

Anul acesta circula pe internet teoria potrivit careia vara lui 2017 nu va mai exista. Acest fenomen ar urma sa fie unul identic cu cel din 1816, atunci cand in Europa a fost foarte frig, iar nordul continentului a fost acoperit chiar de zapada. Si temperaturile medii la nivel global au fost cu 0,4 – 0,7 grade mai mici decat cele normale, potrivit descopera.ro Oamenii de stiinta spun ca acestea sunt efectele a cel putin doi factori.

Un motiv este reprezentat de un minim istoric al activitatii solare, la care s-a adaugat efectul de iarna vulcanica provocat de o serie de eruptii care avusesera loc in anul precedent, 1815, culminand cu eruptia vulcanului indonezian Tambora. Pe internet circula teoria ca fenomenul din 1816 s-ar putea repeta si in vara lui 2017, iar analistul roman Sebastian Sarbu a dat mai multe detalii despre acest subiect.

Eruptia vulcanului va cauza un nor de sulf care va duce la disparitia verii. Sulful are un efect de racire, un efect distructiv si duce la aceasta anomalie tehnica, la racire considerabila atmosferei. Din acest punct de vedere se asteapta ca lunile de schimbare de anotimp sa reprezinte niste momente critice sau favorabile in ceea ce priveste posibilitatea unei eruptii. Cred ca vom trece printr-o perioada de transformari generale cu sau fara experimente nucleare”, a declarat specialistul in fenomene climatologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img