vineri, 26 aprilie, 2024

Anunț ANM! Cod galben și portocaliu de ploi abundente în mai multe județe din țară. Cum o să fie vremea zilele următoare

Distribuie:

Publicat:

Cea de a doua lună a verii a debutat cu un val de caniculă, România fiind în cod roșu de temperaturi extreme, însă de aici și până la anunțurile de ultim moment despre vremea rea a mai fost doar un pas. Recent, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum o să fie vremea zilele următoare, dar și un cod galben și unul portocaliu de ploi abundente!

Deși suntem în "luna lui cuptor" și specialiștii anunță temperaturi toride, nici ploile, vijeliile și vremea rea nu stau departe de România, astfel că vremea din zilele următoare nu este pe placul tuturor.

De ieri seară, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă până marți 5 iulie, astfel că mai multe zone din țară se vor afla sub cod portocaliu de caniculă. Ei bine însă, pe lângă temperaturile extrem de ridicate, meteorologii au explicat că o să avem parte și de instabilitate atmosferică ridicată.

Mai mult decât atât, avertizările meteorologilor nu se opresc aici, ci continuă și cu zonele montane, care sunt vizate de un cod portocaliu, alături de partea de nord-vest a Olteniei, unde sunt așteptate ploi torențiale.

Nici la mijlocul săptămânii lucrurile nu sunt chiar așa cum își doresc turiștii sau cei care vor să se bucure de zilele de vară, fiindcă după căldurile caniculare, termometrele vor înregistra temperaturi mai mici, fiind și șanse mari de ploaie.

'(…) Vor fi cantități de 40-60 de litri pe metru pătrat, iar la începutul săptămânii viitoare ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice din nou în partea de vest, nord-vest, temperaturii undeva spre 37 posibil 38 de grade. Începând cu după-amiaza zilei de marți dinspre Europa Centrală avansează o masă de aer mai rece și atunci instabilitatea devine pronunțată începând de marți după-amiază. Marți seara pe jumătatea de vest a țării şi începând cu ziua miercuri această instabilitate se va generaliza încet-încet la scara întregii țări și vremea se va răci", a explicat Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img