miercuri, 27 martie, 2024

Anunt de maxima importanta! Dispar cartelele SIM! Cu ce trebuie inlocuite

Distribuie:

Publicat:

Cartelele telefonice clasice SIM vor fi inlocuite treptat cu cipuri integrate in telefoane mobile si tablete electronice care le vor permite utilizatorilor sa schimbe operatorul de telefonie prin simpla atingere a ecranului dispozitivului

Acum, in lume sunt circa sapte miliarde de cartele SIM (modul pentru identitatea abonatului / subscriber identity module), potrivit unui raport al companiei Ericsson care va fi prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, programat sa inceapa luni in orasul spaniol Barcelona, informeaza Mediafax.

La targul de telecomunicatii mobile de la Barcelona, cel mai mare eveniment de profil din lume, vor fi prezentate o serie de noi tipuri de telefoane android, tablete electronice si ceasuri inteligente. Insa, potrivit ziarului La Stampa, cea mai mare noutate ar putea fi lansarea unei tehnologii care va permite eliminarea cartelelor SIM.

Asociatia operatorilor sistemului global de telefonie mobila (GSMA), organizatorul congresului de la Barcelona, a anuntat configurarea eSIM – un cip integrat in telefoane, tablete si ceasuri inteligente care va permite schimbarea companiei telefonice si a planului tarifar prin simpla atingere a ecranului. Primul dispozitiv care va utiliza eSIM va fi ceasul inteligent Gear S2, produs de compania Samsung.

Incepand din luna iunie vor fi prezentate sisteme eSIM pentru smartphone-uri, ceea ce probabil va genera o revolutie in conexiunea telefoniei mobile.

Mai bine de 20% dintre romanii utilizatorii de telefonie mobila au doua sau mai multe cartele SIM pe care le folosesc in general pe aparate telefonice diferite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img