joi, 28 martie, 2024

Anunt de ultima ora: Romania are aceasta obligatie

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, marti, ca MApN doreste ca mentenanta armamentului cumparat prin programul de inzestrare sa se faca in Romania. Potrivit lui Les, mentenanta este foarte scumpa, iar inzestrarea trebuie facuta „cat se poate de uniform”.

„Asumarea guvernamentala pentru acei 2 la suta din PIB pentru inzestrare este un aspect extrem de important pentru Armata Romaniei, si aici discutam despre planul de inzestrare. Dupa o subfinantare crunta de peste 27 de ani a Armatei, in acest moment ne putem face proiecte pe termen mediu si lung de schimbare a tehnicii militare”, a declarat, marti, ministrul Apararii, Gabriel Les. Potrivit ministrului, in ceea ce priveste Corvetele, achizitia acestora este in continuare „in procedura, sunt anumite aspecte care tin de auditarea procedurii din acest an. Dupa ce vom avea rezultatul vom vedea decizia care va trebui sa o luam”, spune Les.

Gabriel Les a mai subliniat ca inzestrarea trebuie facuta uniform, iar mentenanta armamentului cumparat trebuie facuta in Romania.

„Continuarea inzestrarii trebuie facuta cat se poate de uniform. Nu poti sa te ocupi doar de Fortele Aeriene, doar de avioane si sa nu faci nimic la Fortele Navale sau sa nu faci nimic la Fortele Terestre. Bineinteles, trebuie sa integram aceste programe in industria noastra de Aparare, iar centrele de mentenanta trebuie sa le facem aici, pentru ca mentenanta unor astfel de produse este extrem de scumpa, de exemplu, pe perioada de viata a unui produs militar mai platesti pe mentenanta aproape cat costul lui de cumparare, de aceea este foarte important sa facem mentenanta in Romania”, a declarat, marti, ministrul Apararii la RomaniaTV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img