vineri, 29 martie, 2024

Anunt important pentru pelerinii care vin la Iasi cu trenul

Distribuie:

Publicat:

Avand in vedere numarul mare de pelerini care tranziteaza Iasul, pentru a participa la sarbatoarea Sfintei Parascheva,  politistii de la transporturi transmit cateva recomandari pentru a preveni victimizarea in perioada calatoriei cu trenul, mai ales cand aceasta se efectueaza noaptea.

“Plecarea intr-o calatorie incepe cu facutul bagajelor: incercati sa aveti un numar cat mai mic de genti pentru a le putea supraveghea cat mai bine. Fiti atenti atunci cand urcati pe scara vagonului! In astfel de momente puteti deveni usor o victima celor care fura din buzunare! Priviti in jurul dumneavoastra, mai ales la cei care nu au bagaje. De regula, hotii au numai o sacosa sau o haina pe mana, pe care le folosesc pentru a-i impiedica pe ceilalti sa observe cum sustrag bunuri! Acordati atentie cand cineva se ciocneste de dumneavoastra “din greseala”. In timpul acesta, persoana respectiva va poate fura portofelul. Verificati imediat valorile pe care le aveti asupra dumneavoastra, pentru a nu-i da timp hotului sa scape!

Dormind in tren sau in salile de asteptare, puteti ramane fara portofele, genti sau bagaje. Supravegheati-va bunurile si valorile pe care le aveti atunci cand va aflati la ghiseele caselor de bilete si in locuri aglomerate! Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute! La plata legitimatiilor de calatorie, nu expuneti la vedere intreaga suma de bani pe care o aveti la dumneavoastra! Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori”, spun politistii ieseni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img