joi, 28 martie, 2024

Anunt-SURPRIZA al unui avocat: Dosarul Realitatea TV a fost CLASAT de DNA

Distribuie:

Publicat:

Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat dosarul care viza Realitatea TV, a anunţat avocatul Gheorghe Piperea, miercuri seara, la Antena 3. Potrivit lui Piperea, dosarul a fost clasat marţi, 8 ianuarie.

Dosarul viza modul în care s-au schimbat proprietarii Realitatea TV şi a fost constituit în anul 2013. Existau suspiciuni că Realitatea Media ar fi fost preluată în mod abuziv de către societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

Totodată, anchetatorii verificau şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului.

Din acţionariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvenţă, a ieşit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acţionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi nici copiii lui Sorin Ovidiu Vântu.

În noiembrie 2018, jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că procurorii DNA au disjuns o nouă cauză din dosarul Realitatea TV.

"Dosarul Realitatea TV este un dosar despre cum s-a tranzacționat o televiziune de știri de la un grup de influență la un alt grup de influență, sunt vreo trei grupuri de influență. Este un dosar foarte complicat, un dosar mamut, un dosar cu tranzacții financiare. Prima informație este că, la DNA, în acest moment, sunt două dosare Realitatea TV.

Ordonanța nr.161/P/2013 este primul dosar în care în acest an, pe 19 martie 2018, s-a făcut o disjungere a cauzei înregistrate în 2013, și din acest dosar s-a constituit unul nou care s-a înregistrat tot la Secția I din DNA. Al doilea dosar din 2018 este dosarul nr.97/P/2018.

Deci, în acest moment, la DNA sunt două dosare Realitatea TV. Unul, o anchetă care s-a finalizat, și o anchetă care s-a disjuns și care este în desfășurare. Acest lucru nu se știa până acum pentru că lucrurile sunt foarte complicate, sunt foarte mulți suspecți, sunt foarte multe tranzacții care trebuie verificate de procurori", afirma Sorina Matei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img