joi, 25 aprilie, 2024

Anuntul care ne da FIORI! Donald Trump: Relatiile cu Rusia sunt cele mai PROASTE din toate timpurile

Distribuie:

Publicat:

Presedintele SUADonald Trump, a declarat miercuri ca este “timpul sa punem capat acestui razboi civil brutal” din Siria, unde Statele Unite au lovit pentru prima data regimul dupa un atac chimic imputat lui Bashar AlAssad, transmite AFP.

“Este timpul sa punem capat acestui razboi civil brutal, sa invingem teroristii si sa le permitem refugiatilor sa revina acasa la ei”, a declarat Trump, intr-o conferinta de presa la Casa Alba, alaturi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Va trebui sa lucram impreuna pentru a rezolva catastrofa care are loc in prezent in Siria“, a spus liderul american, multumind tarilor membre ale Aliantei transatlantice pentru condamnarea de catre acestea a atacului chimic din 4 aprilie de la Khan Shaykhun, o mica localitate din provincia rebela Idlib (nord-vestul Siriei), care s-a soldat cu 87 de morti, dintre care 31 de copii. Donald Trump l-a calificat drept “macelar” pe presedintele sirian Bashar Al-Assad, acuzat de tarile occidentale de a fi fost instigatorul acestui atac.
Copii care mor. Bebelusi care mor. Tati care isi tin copiii lor morti in brate. Copii morti. Nu exista ceva mai rau de vazut iar asta nu ar trebui sa fie permis. Este un macelar. Este un macelar. De aceea trebuie sa facem ceva in aceasta privinta“, a declarat Donald Trump, potrivit Agerpres.

Liderul de la Casa Alba a emis ipoteza ca Rusia, aliata regimului de la Damasc, ar fi putut fi la curent cu atacul chimic, fara totusi a trage o concluzie.

“Este cu siguranta posibil, este foarte putin probabil, si stiu ca ei investigheaza in prezent. Mi-ar placea sa pot spune ca ei (rusii, n.red.) nu stiau, dar ei ar fi putut cu siguranta sa stie. Ei erau acolo”, a declarat Trump, precizand ca Pentagonul analizeaza aceasta chestiune.

Chiar inaintea conferintei de presa, Rusia si-a exercitat dreptul de veto pe un proiect de rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o ancheta asupra atacului chimic, blocand pentru a opta oara orice actiune a Natiunilor Unite contra aliatului sau sirian. Atacul chimic a fost de asemenea in centrul convorbirilor de miercuri de la Moscova intre ministrul american al afacerilor externe, Rex Tillerson, si omologul sau rus, Serghei Lavrov, si presedintele Vladimir Putin. Sefii diplomatiilor celor doua puteri s-au aratat dispusi sa depaseasca “nivelul scazut de incredere” dintre SUA si Rusia pentru a combate in special “terorismul”, dar au expus mai ales dezacordurile privind responsabilitatea regimului sirian in atacul chimic de la Khan Shaykhun si viitorul lui Bashar Al-Assad, Washingtonul vorbind de plecarea acestuia de la putere “intr-un mod organizat” in timp ce Moscova insista pe haosul creat in precedentele plecari ale unor “dictatori”.

Tot miercuri, presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca ar fi “minunat” ca Statele Unite, NATO si Rusia sa se poata “intelege”, recunoscand ca relatiile intre Washington si Moscova s-au deteriorat in mod special.

Ar fi minunat, cum discutam acum un moment, daca NATO si tara noastra s-ar putea intelege cu Rusia. La ora actuala, nu ne intelegem deloc cu Rusia. Apropo de relatia noastra cu Rusia, se poate sa fim la cel mai jos (nivel) din toate timpurile“, a afirmat Donald Trump, in aceeasi conferinta de presa comuna cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img