vineri, 29 martie, 2024

Anuntul facut de METEROLOGI! Cum va fi vremea in urmatoarele luni

Distribuie:

Publicat:

Vesti bune de la meteorologi pentru urmatoarele luni. Temperaturile vor fi in crestere, iar precipitatiile vor fi insemnate doar in luna mai. Iulie se anunta a fi cea mai calduroasa luna a anului, cu valori aproape de canicula si cu ploi putine.

Meteorologii anunta temperaturi in crestere in luna mai, dar si precipitatii insemnate.

Datele centrului European anticipeaza cel putin pentru ultima luna a acestei primaveri avand semnal al unei luni apropiate de normal in ce priveste regimul de temperatura in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice mai coborate in partea centrala si nordica a tarii, trebuie insa sa specificam ca pe masura ce ne apropiem de lunile de vara mercurul in termometre va fi in o luna mai fata de luna aprilie creste progresiv cu 4,5 grade. Cat priveste cantitatile de precipitatii centrul european anticipeaza cantitati normale in partea de sud est si sud si excedentare in restul tarii. Luna mai este in general cea mai ploioasa luna a primaverii.
In iunie ploile vor fi mai putine, iar temperaturile mai ridicate.

“Statistic vorbind luna iunie e cea mai ploioasa luna a anului. Insa datele centrului European cel putin la acest moment indica canditati sub norme in special in partea de sud-si sud-est a Romaniei. In ceea ce priveste regimul de temperaturi pare o luna apropiata de norme”, precizeaza Elena Mateescu.

In iulie, precipitatiile aproape vor disparea si vor lasa locul caniculei.

“Valorile de temperaturi vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a tarii dar in special in partea de sud si sud est si in vest sa avem cele mai ridicate temp din punctual de vedere al precipitatiilor pare a fi o luna cu o tendinta de deficit in cea mai mare parte a tarii”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img