vineri, 19 aprilie, 2024

Anuntul facut de ministrul Educatiei, Liviu Pop: “Vom monta camere video peste tot”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, promite ca, peste doi ani de zile, toate unitatile scolare din Romania vor fi conectate la Internet, ceea ce ar putea spori siguranta elevilor, daca ar exista si camere pentru supraveghere video in interiorul si in curtea scolilor. 

“Ar fi ideal sa avem supraveghere video cel putin in perimetrul unitatilor scolare, in curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesita efort financiar. Sunt autoritati locale care au facut lucrul acesta. In strategia pentru combaterea violentei in scoala avem prevazut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educatiei Nationale cu dotarea cu Internet a tuturor unitatilor scolare, noi astazi avem doar 66 % din corpurile de cladire in care se desfasoara activitati educative conectate la Internet. Cred ca va duce la un plus de siguranta, prin proiectul pe care astazi il lucram la Ministerul Educatiei Nationale, in doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unitatile scolare si din punctul acesta de vedere si siguranta elevilor va fi mult mai mare daca vom reusi sa facem supravegherea video in perimetrul unitatilor scolare”, a declarat Liviu Pop, vineri, intr-o conferinta de presa. 

Ministrul recunoaste ca sunt probleme in prezent cu asigurarea pazei in unele scoli din tara, dupa ce autoritatile locale au anuntat ca nu au bani sa-i plateasca pe paznici. 

Ministrul Educatiei Nationale a facut aceste declaratii vineri, la sediul PSD Sibiu, conform Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img