vineri, 19 aprilie, 2024

Ar trebui sa recurgi la injectiile cu botox sau nu?

Distribuie:

Publicat:

Nu esti sigura daca si cand ar trebui sa apelezi la injectiile cu Botox? Expertii iti dezvaluie in ce situatii este indicat sa apelezi la acest remediu si cand ar trebui sa eviti injectiile. Este un  tratament antirid popular, dar trebuie sa fii bine informata pentru a intelege daca este benefic si pentru tine. Bineinteles ca ti-ai dori sa nu se vada deloc semnele trecerii timpului pe chipul tau, dar trebuie sa iei in calcul toate celelalte aspecte ale starii pielii si ale stilului tau de viata pentru a decide daca este bine sa incepi injectiile cu Botox. Intrebarea daca sa apeleze sau nu la Botox revine constant in mintea femeilor intre 25 si 65 de ani. Numai in 2017 au fost realizate peste 150.000 de injectii pentru femeile cu varsta sub 29 de ani. Cu toate acestea, varsta nu este unicul criteriu care trebuie luat in calcul. Iata care sunt indiciile ca tratamentul cu Botox este optiunea adecvata pentru tine sau nu:
 
1. Daca observi ca pielea ta s-a subtiat si ridurile devin mai adanci: esti gata pentru Botox. In majoritatea cazurilor acest lucru se intampla dupa 35 de ani sau imediat dupa 40 de ani. Este usor sa iti dai seama in functie de aparitia liniilor fine in locuri nedorite, ca urmare a expresiilor faciale. „Botoxul improspateaza trasaturile si reduce temporar aspectul ridurilor, de exemplu pe cele din dreptul sprancenelor. Odata ce ridurile de incruntare au aparut este cazul sa te gandesti serios la aceasta interventie”, recomanda dr. Tsippora Shainhouse. Este mai bine sa apelezi la aceasta procedura exact cand incep sa apara aceste riduri pentru ca odata ce devin foarte adanci, iar pielea se subtiaza foarte mult, de regula in jurul varstei de 50 de ani, toxina botulinica nu va mai fi suficienta pentru a mentine aspectul neted al tenului.
 
2. Daca ai ochii infundati si fruntea proeminenta: nu apela la Botox. Pacientele care au pleoapele mai groase si ochii infundati, dominati de forma arcadei, plus multe riduri pe fruntea proeminenta trebuie sa fie foarte atente in ceea ce priveste Botox-ul. „In aceste cazuri este mai util sa se realizeze un lifting al sprancenelor pentru a ajuta pleoapele sa se deschida complet. Daca se injecteaza Botox, pleoapele pot deveni foarte grele si pot chiar sa se inchida involuntar. De asemenea, unele paciente carora li se fac injectii in jurul ochilor ar putea avea pometii umflati si o expresie deloc naturala cand zambesc”, explica dr. Kirk Brandow, chirurg plastician din Philadelphia.
 
3. Daca vezi riduri adanci cand te bucuri sau esti suparata: esti gata pentru Botox. Ridurile dinamice dispar in lipsa expresiilor faciale, dar daca deodata raman pe chip chiar si dupa ce ai fata imobila poate fi foarte dificil sa tratezi toate liniile fine. „Botox-ul reduce adancimea ridurilor statice si previne agravarea lor prin minimizarea contractiilor musculare in zonele respective”, potrivit dr. Shainhouse.
 
4. Daca ai tenul foarte ridat: nu apela la Botox. Daca ai deja multe riduri adanci, injectiile cu toxina botulinica nu te vor ajuta prea mult. „Odata ce se atinge varsta de 50 de ani are loc resorbtia cantitatii de grasimi, precum si a structurii osoase, iar pielea nu va fi la fel de ferma. De asemenea, pielea devine mult mai subtire incepand cu aceasta varsta, ridurile sunt mai evidente, iar colagenul si elastina nu se mai refac in acelasi ritm. Botox-ul nu este aprobat decat pana la varsta de 65 de ani, asa ca pacientele de 70 sau 80 de ani vor trebui sa apeleze la alt tip de proceduri”, explica dr. Shainhouse.
 
5. Daca vrei sa imbunatatesti simetria fetei: esti gata pentru Botox. Daca una dintre sprancenele tale este mai ridicata decat cealalta sau unul dintre colturile gurii se ridica mai mult cand razi sau zambesti, Botox-ul poate fi utilizat pentru a crea un aspect simetric. „Este o procedura complexa si nu trebuie realizata decat de un medic cu experienta pentru a preveni efectele adverse posibile”, explica dr. Shainhouse.
 
6. Daca ai asteptari nerealiste: nu apela la Botox. Multe paciente vin la consultatie asteptandu-se ca rezultatul injectiilor cu Botox sa persiste pe termen lung, dar nu este posibil. In general efectele dispar dupa aproximativ 3 luni. In plus, femeile sunt surprinse de costurile procedurii si ar prefera promotiile sau reducerile de 50%. „Exista impresia gresita ca Botox-ul poate corecta pielea lasata din zona obrajilor, barbiei sau a gatului, dar Botox-ul este mult mai util pentru partea de sus a fetei, in special fruntea, spatiul dintre sprancene si colturile ochilor”, potrivit dr. Shainhouse, potrivit eva.ro.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img