joi, 28 martie, 2024

Armata israeliană vine în România: Exerciții de transport aerian în special la altitudini joase şi pe timp de noapte

Distribuie:

Publicat:

Forţele Aeriene israeliene au anunţat, luni după-amiază, că efectuează exerciţii militare pe teritoriul României, pentru optimizarea misiunilor de transport aerian în special la altitudini joase şi pe timp de noapte.

Forţele Aeriene israeliene au anunţat că mai multe aeronave au fost trimise în România pentru exerciţiul denumit "Cer Albastru" ("Blue Sky"). La exerciţiu participă avioane militare de transport C-130 şi C-130J ale escadrilelor 131 şi 103, de la Baza aeriană Nevatim, situată în apropierea oraşului Beersheba, conform unui comunicat al Forţelor Aeriene israeliene vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În cadrul exerciţiului din România, piloţii israelieni vor efectua zboruri la joasă altitudine în zone cu care nu sunt familiarizaţi şi vor simula aterizări "în diverse scenarii". Exerciţiul era planificat de mult timp.

"Antrenamentele în România reprezintă o oportunitate de a ne provoca pe noi înşine, de a ne îmbunătăţi abilităţile şi a deveni mai puternici dincolo de frontierele Israelului", a declarat, conform cotidianului The Times of Israel, generalul de brigadă Gilad Keinan, comandantul Bazei aeriene israeliene Nevatim.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img