joi, 18 aprilie, 2024

Armata si Frontiera cu daruri la Centrul de Zi “Prietenia” din Padureni. Au fost momente emotionante – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ziua de joi, 13 aprilie, a fost una speciala pentru cei 30 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani din cadrul Centrului de Zi “Prietenia” din comunca Padureni, in apropiere de municipiul Husi. Acestia au primit vizita politistilor de frontiera din cadrul S.T.P.F Vaslui, dar si a militarilor din cadrul Unitatii Militare 01776 Husi. Pentru ca suntem in perioada Sfintelor Sarbatori Pascale, musafirii au venit incarcati cu daruri. La actiune au participat: comisarul sef Vasile Cernat – S.T.P.F Vaslui, Locotenent colonel Irinel Apostolescu – UM 01776 Husi, subcomisarul Marius Cornel Ursan – S.P.F Husi si comisar sef Aurel Bejan – presedintele Asociatiei Umanitare Frontiera Vaslui.
Copiii din cadrul Centrului de Zi “Prietenia” provin din familii dezorganizate, iar scopul profesorilor care se ocupa de copii zi de zi, este acela de a preveni abandonul scolar. Militarii impreuna cu politistii de frontiera au oferit daruri prichindeilor de la centrul de zi, iar acestia, la randul lor, i-au invitat sa participe la un atelier de creatie cultural artistic. Cu alte cuvinte, militarii si politistii de frontiera au lasat statutul deoparte si au coborat la nivelul celor mici, incropind un panou cu fotografii si mesaje si au incondeiat oua. A fost un moment incarcat de emotie, cativa dintre micuti fiind convinsi de cei prezenti sa urmeze o cariera in politia de frontiera sau armata. Unul dintre copiii centrului i-a oferit unui militar un mesaj personalizat in care ii multumea ca a venit sa ii vada si il mai asteapta sa vina pe la centru.
Scopul principal al unei asemenea actiuni este de a apropia oamenii intre ei, ba mai mult, ofera sansa ca acestia sa se cunoasca mai bine si pana la urma, pentru copii este o adevarata bucurie sa lucreze la un material impreuna cu cei care poate le pot fi modele in viata.
In toate activitatile desfasurate de centrul, voluntarii se bucura de sprijinul deplin oferit de doamna director  Ciulei Catalina si Temistocle Diaconu- primarul comunei Padureni. Este stiut faptul ca acest centru de zi este un proiect de suflet al edilului comunei vasluiene.
Voluntarii Centrului de Zi “Prietenia” ne-au declarat
Directorul Scolii Gim. Nr. 1 Padureni, Ciulei Catalina: Tin sa multumesc oamenilor cu suflet mare care s-au gandit sa le faca copiilor de la Centrul de Zi l o bucurie si de asemenea sa ii felicit pe colegii care se implica cu atat de multa daruire si dragoste in toate activitatea desfasurata cu acesti copii. Sper ca acest efort comun sa aduc multa lumina in sufletele copiilor.
Adriana Ciobanu: Am participat cu drag la aceasta activitate emotionanta, o activitate legata de obiceiurile si traditiile pascale, o activitate benefica atat pt copii cat si pt cei mari, o activitate prin care speram ca am reusit sa le aratam aprecierea noastra celor au adus zambete copiilor.
Tacu Constantin: multumim pentru timpul petrecut alaturi de noi si pentru bucuria produsa tuturor participantilor la activitatea sustinuta in preajma acestor sarbatori.
Si reprezentantele Centrului de Zi impreuna cu voluntarele inv. Avram Simona, Luciana Taragan si Elena Lupu doresc sa le multumeasca tuturor celor implicati in acest proiect declarand ca nimic nu este mai frumos decat sa lucrezi in preajma unor copii care iti ofera energie, zambete si dragoste neconditionata si de asemenea ca ceea ce au facut acesti oameni frumosi pentru noi si cu aceasta ocazie arata ca inca exista bunatate si caldura in sufletel fiecaruia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img