joi, 18 aprilie, 2024

Asa ”te dregi” dupa mesele copioase de Pasti

Distribuie:

Publicat:

Te simti balonata si ai o digestie ingreunata dupa mesele copioase luate de Paste? Ofera-i corpului tau o pauza, respectand cateva reguli de baza si optand pentru mai multe salate proaspete in dieta zilnica.

Umple frigiderul cu salata verde, spanac, patrunjel, ceapa verde, loboda si rucola pentru a avea la indemana cat mai multe verdeturi proaspete pentru salate. Combina aceste verdeturi cu radacinoase (morcovi, sfecla rosie, telina), masline, avocado, boabe de naut/fasole/linte fierte, seminte de rodie sau felii de grepfrut, rosii, varza, castraveti si ardei pentru a avea mai multa diversitate.

De asemenea, pentru a-ti usura digestia mai tine cont si de cateva sfaturi utile:

1. Fara carne

Dupa un consum exagerat de carne in perioada sarbatorilor ar fi recomandat sa faci o pauza de o saptamana sau mai mult. Proteinele le poti lua din surse vegetale precum soia, quinoa, avocado, amarant, seminte de floarea-soarelui, fasole boabe, linte, mazare, naut, migdale si seminte de chia.

2. Limiteaza consumul de lactate si oua

Deoarece sunt bogate in grasimi saturate si genereaza un exces de mucus in corp este recomandat sa faci o pauza sau sa limitezi consumul lor. Daca nu reusesti sa renunti la lactate este de preferat sa consumi lapte batut de vaca sau de capra.

Ouale ingreuneaza digestia, de aceea nu trebuie sa exagerezi cu ele. Limiteaza-te la 1-2 oua de tara pe saptamana.

3. Bea ceaiuri din plante medicinale

in loc de cafeaua de dimineata poti sa consumi un ceai din plante medicinale (menta, musetel, sunatoare) neindulcit sau cu foarte putina miere de albine naturala.

Seara, dupa ce ai luat o cina usoara este recomandat sa consumi un ceai cald de musetel, fenicul sau chimen care ajuta la digestie si previn balonarea.

4. Bea multa apa plata

Nu uita de apa plata pe care trebuie sa o consumi in cantitati mari pe parcursul zilei. iti poti incepe dimineata cu 1-2 pahare cu apa plata la temperatura camerei sau consumand apa calduta cu zeama de lamaie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img