vineri, 29 martie, 2024

”Aspirina naturală”: Planta care previne colesterolul și calmează durerile reumatice

Distribuie:

Publicat:

Aspirina naturală este planta care poate ameliora afecțiuni serioase. Calmează durerile reumatice și, foarte important, previne depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge. Ajută în insomnii și calmează durerile.

Scoarța de salcie conține o cantitate importantă de compuși salicilici și taninuri, precum ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine, fiind numită și aspirina naturală. Administrată sub formă de infuzie, decoct, pulbere este folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei și febrei.

Preparatele din scoarță de salcie sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomniile pe fond nervos, în dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răcelii, a gripei, efectul fiind analgezic, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro. În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct de coajă de salcie, potrivit doctorulzilei.ro. Ceaiul nu trebuie să depășească temperatura corpului.

 cONTINuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img