vineri, 26 aprilie, 2024

Astazi la Barlad se vor lua masuri pentru ajutorarea persoanelor carora le-au ars casele ieri

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, duminica după-amiază, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a alertat autoritățile locale că se intervine pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal I, pe strada Crângului.

Deplasat la fața locului, primarul Dumitru Boroș a constatat că se intervenea cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate.

„În momentul în care am ajuns la fața locului incendiul se manifesta violent la mai multe locuințe și anexe gospodărești. Ne-am oferit sprijinul cu toate forțele din dotare și au răspuns cât de repede s-a putut colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cei de la Serviciul de Pompieri din cadrul S.C. „Rulmenți” S.A. Bârlad, prin domnul Muhammet Orcun Kir, colegii de la Aquavas Bârlad, cei de la Reiser, Poliție Locală, Jandarmerie și alte forțe care au atribuiții să se implice în astfel de cazuri. Măsurile care s-au luat imediat, în limita competențelor noastre, au fost de a identifica toate familiile care au fost afectate de incendiu, numărul total de persoane și soluțiile de a le veni în sprijin. Este vorba despre 28 de oameni care au fost victime ale acestui nefericit incident dar, din fericire, doar pentru 7, din care una netransportabilă, s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Acestora li s-au asigurat condiții de cazare și masă la internatul unui liceu local. În cursul zilei de mâine se va constitui o comisie care va avea sarcina să analizeze în detaliu situația, pe care o voi coordona, pentru a găsi cele mai bune soluții de a ajuta acești oameni. Îmi exprim compasiunea pentru ei și pentru pierderile lor, îi asigur de tot sprijinul nostru și sunt totuși liniștit cu gândul că nu am înregistrat victime umane. La acest moment pot spune ca acest incendiu a fost, probabil, cel mai puternic din istoria modernă a localității noastre”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În sprijinul echipelor mixte de intervenție au venit și autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Galați și Bacău. Au mai intervenit și angajați ai Ministerului de Interne, Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui, substația Bârlad. Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img