vineri, 26 aprilie, 2024

Astazi se implinesc împlinesc 71 de ani de înființarea Batalionului 202 Apărare CBRN ,,General Gheorghe Teleman” Husi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi,  20 octombrie 2021, se împlinesc 71 de ani de înființarea Batalionului 202 Apărare CBRN ,,General Gheorghe Teleman". Unitate de sprijin de luptă cu specific de apărare CBRN, aceasta a luat ființă în anul 1950 în localitatea Făgăraș iar începând cu anul 1956 este dislocat în cazarma actuală din municipiul Huși.

De-a lungul existenței sale, militarii batalionului au obținut rezultate deosebite în urma participării la exerciții tactice naționale sau internaționale, misiuni de sprijin sau umanitare, de limitare și înlăturare a dezastrelor, etc. Începând cu anul 2005 participă cu subunități de nivel companie ca parte a contribuției României la forța de răspuns rapid a Alianței Atlanticului de Nord. Unitatea este cea care, în anul 2020, a primit ordin de a acționa în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava, afectat de răspândirea rapidă a virusului Sars-CoV-2, cu echipamente de decontaminare personal, tehnică și teren, misiune îndeplinită cu succes.

Batalionul este într-un proces continuu de transformare pentru a răspunde cerințelor tot mai complexe specifice domeniului apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img