vineri, 19 aprilie, 2024

Astazi se va semna acordul ALDE-PSD

Distribuie:

Publicat:

PSD si ALDE vor semna, astazi, un protocol de guvernare, a anuntat duminica presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea. Presedintele PSD a mai spus ca numarul de portofolii pe care ALDE il va primi in viitorul guvern il va stabili dupa consultarile cu seful statului.

“Am avut cateva intalniri, in aceste zile, intalniri care au avut doua obiective, de fapt: sa conturam arhitectura viitorului guvern – cum sa arate viitorul guvern, nu ca persoane – si, in acelasi timp, compatibilizarea programului de guvernare, ceea ce n-a fost foarte greu, pentru ca avem viziuni comune pentru dezvoltarea economiei si pentru justitia sociala. Ceea ce s-a intamplat aseara. Urmeaza maine, ne vedem din nou, si sa semnam un protocol, asa e firesc, asa se oficializeaza aceasta alianta. Asa cum am avut si la locale o sa facem si la parlamentare un protocol de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.

Liviu Dragnea a adaugat ca numarul de portofolii pe care ALDE il va primi in viitorul guvern il va stabili dupa consultarile cu seful statului, in schimb, au fost stabilite cateva principii.

Presedintele PSD: ‘Am stabilit cateva principii  – este vorba de o repartizare proportionala, ca asa este firesc, dar va spun, din punctul meu de vedere, din partea mea eu n-o sa stau cu calculatorul sa vad la virgula. O sa conteze foarte mult persoanele propuse, pentru ca orice membru din guvern, in frunte cu primul ministru trebuie sa fie foarte bun, pentru ca au de pus in aplicare un program care intr-adevar aduce crestere in Romania, dar nu este un program usor de pus in practica’.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img