joi, 28 martie, 2024

Astra s-a calificat in grupele Europa League dupa o victorie de senzatie in Anglia

Distribuie:

Publicat:

Astra Giurgiu a reusit o calificare de senzatie in grupele Europa League la fotbal, joi seara, dupa ce a invins formatia engleza West Ham United cu scorul de 1-0 (1-0), la Londra, in mansa secunda a play-off-ului.

Astra s-a impus prin golul marcat de Filipe Teixeira (45), dupa in tur scorul a fost egal, 1-1.

Astra a abordat meciul cu o formula curajoasa si a expediat primul sut pe poarta in minutul 3, cand Junior Morais a tras de la distanta, insa pe directia lui Randolph.

West Ham a controlat prima jumatate de ora a meciului si a avut doua ocazii bune de gol. Mai intai Calleri a scapat singur cu portarul, dintr-o pozitie nesemnalizata de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvand un gol iminent. Lung a intervenit salvator in min. 15, la sutul lui Obiang, de la 24 metri, respingand de la radacina barei.

Campioana Romaniei a reusit un joc prin care i-a tinut departe pe ”ciocanari” de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Sapunaru a interceptat o minge in fata lui Burke, Daniel Niculae l-a gasit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un sut din unghi (45).

In debutul reprizei secunde, Lung a retinut cu siguranta mingea expediata cu capul de Ogbonna (52) si apoi a respins senzational reluarea lui Calleri (54). Forcingul londonezilor a continuat, iar Kouyaté a tras pe langa poarta (60), dupa care Reid a trimis alaturi cu capul (62). Portarul Astrei a intervenit miraculos, cu piciorul, la mingea trimisa de Fletcher din marginea careului mic (73). Lung s-a remarcat si la lovitura libera executata de Valencia (77). O noua interventie a lui Lung jr a avut loc in minutul 81, la sutul lui Fletcher din marginea careului. Byram (88) a reluat si el destul de periculos, dar balonul a ocolit poarta.

Astra a avut doar actiuni sporadice, in general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obtinut o calificare splendida.

Giurgiuvenii au eliminat-o din cupele europene pe West Ham United pentru al doilea an consecutiv, dupa ce in stagiunea precedenta Astra reusit un egal la Londra, 2-2, invingand cu 2-1 pe teren propriu in turul al treilea preliminar.

Croatul Slaven Bilic, antrenorul londonezilor, nu a putut conta in actuala dubla cu Astra pe Sofiane Feghouli, Dimitri Payet si pe André Ayew, in timp ce Mark Noble si Andy Carroll nu au putut evolua in meciul retur.

De remarcat ca Astra venea dupa un esec categoric in campionat, 1-5 cu CFR Cluj.

Romania va avea doua reprezentante in grupele Europa League (Steaua este cealalta), dupa ce anul trecut nu am avut niciuna in grupele cupelor europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img