sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atac armat intr-o clinica din SUA

Distribuie:

Publicat:

Un atacator a deschis focul marţi într-un centru medical din statul american Minnesota, rănind mai multe persoane, iar unitatea medicală a fost de asemenea ţinta unui dispozitiv exploziv, relatează media locale, potrivit AFP.

Un bărbat a deschis focul în incinta spitalului-clinică "Allina Health", situată în oraşul Buffalo, la circa 60 de kilometri de Minneapolis, a declarat Kelly Prestidge, un reprezentant al Poliţiei locale, citat de agenţia Associated Press şi de cotidianul USA Today. Un suspect a fost reţinut după incidentul armat.

Kevin Smith, un reprezentant al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), a declarat că a fost trimisă o echipă la faţa locului. Autorităţile încearcă să afle motivul atacului.

Faptele s-au derulat cu puţin înainte de ora locală 11.00 (17.00 GMT). Poliţiştii federali din Saint Paul, capitala statului Minnesota, au anunţat într-o postare pe Twitter că se vor deplasa la faţa locului după ce au primit informaţii privind un "trăgător în acţiune".

Potrivit cotidianului Star Tribune, între una şi cinci persoane au fost rănite în atacul armat. O jumătate de oră mai târziu, un dispozitiv explozibil a detonat, forţând evacuarea personalului medical din clinică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img