marți, 16 aprilie, 2024

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, Hans Klemm si Laura Codruta Kovesi: “Ambasadorul SUA se amesteca in treburile interne ale Romaniei”

Distribuie:

Publicat:

Fosta sefa a Directiei de avizare din Ministerul Justitiei care a ocupat si functia de vicepresedinte al ANRP, Ingrid Mocanu, a avut un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, a ambasadorului SUA, Hans Klemmdar si la adresa sefei DNA. “Presedintele Klaus incalca propriile atributii din Constitutie, iar Ambasadorul Klemm incalca o Conventie internationala la care Romania este parte.”, a scris Ingrid Mocanu pe blog-ul sau.

“Presedintele Klaus si Ambasadorul Klemm vor stat de drept! Si noi.

Dar ce fac ei si ce facem noi?

Ce inseamna stat de drept? Ca toti cetatenii si autoritatile trebuie sa respecte legile si sa isi exercite atributiile in limitele prevazute de lege.

Ce atributii au cei ce ”iubesc” statul de drept si ce fac ei?

Presedintele: se pronunta si sustine o parte a votantilor din CSM, spune despre cei doi procurori ca au fost ”eliminati din DNA pentru ca nu si-au facut treaba” desi este un proces pe rol (castigat in aparenta de ei, ulterior), comenteaza initiative legislative ale celor care au acest drept constitutional (el NU).

Ce atributii are Presedintele? De mediator (deci nu se poate pozitiona de o parte a celor aflati in conflict, adica nu poate sprijini pozitia procurorilor impotriva judecatorilor), de promulgare a unor legi adoptate de Parlament (adica se ante-pronunta pe proiecte de legi, desi el poate interveni doar dupa finalizarea procesului legislativ), face parte din puterea executiva, deci nu se poate pronunta cu privire la procese aflate pe rolul instantelor.

Adica presedintele isi depaseste atributiile… Curat stat de drept!

Ce caracteristici are un stat de drept? Este INDEPENDENT!

Adica nu este permis amestecul altui stat in treburile interne ale Romanei.

Ce face Klemm? Da ordine majoritatii legal constituite prin vot la ultimele alegeri si impune anumite reglementari de ordin intern.

Adica se amesteca in treburile interne ale Romaniei, in pofida Conventiei de la Viena, art. 41, care interzice ambasadorilor sa se pronunte in legatura cu aspecte de politica interna a statelor in care sunt acreditati.

Presedintele Klaus incalca propriile atributii din Constitutie, iar Ambasadorul Klemm incalca o Conventie internationala la care Romania este parte.

Dar se ”tavalesc” de grija Statului de drept, care inseamna ”domnia legii”, adica nimeni nu este mai presus de lege.

Toti oamenii, presedinti sau ambasadori, in statele de drept, trebuie sa respecte legile si conventiile internationale!

Ca sa nu mai vorbesc de Procurorul Sef al DNA, Kovesi, despre care ar trebui sa scriem o carte la cate nelegalitati putem retine!

Cum ar fi, sustinatori ai romanilor – cei trei K – KK+K (Klemm, Klaus si Kovesi), sa incepeti consolidarea Statului NOSTRU de drept, Romania, prin propria dvs. atitudine, aceea de a respecta legile tarii in care ati fost acreditat, ales, respectiv numita politic prin bunavointa unui popor atat de naiv si de tolerant?”, a scris Ingrid Mocanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img