vineri, 29 martie, 2024

ATAC TERORIST la Muntele Templului din Ierusalim. Doi politisti israelieni au fost ucisi

Distribuie:

Publicat:

Doi politisti israelieni au murit in urma unui unui atac terorist ce a avut loc vineri dimineata la Muntele Templului, informeaza BBC News. Doi dintre cei trei barbati ce au fost raniti se aflau in stare critica, cateva ore mai tarziu autoritatile anuntand decesul acestora.

Potrivit primelor informatii, trei teroristi au deschis focul asupra unui grup de politisti langa intrarea in Templul Muntelui, la Poarta Leilor.
Fortele de ordine din zona au reusit sa raspunda rapid, iar cei trei teroristi au fost neutralizati.
Atacatorii, arabi israelieni, au fost ucisi de politie. Doi dintre acestia erau iordanieni. Conform politiei, cei trei atacatori aveau varste cuprinse intre 19 si 29 de ani si proveneau din orasul Umm al-Fahm, din nordul Israelului.

Acestia nu avusesera condamnari precedente.
Politia israeliana a anuntat ca rugaciunile de vineri de la Muntele Templului vor fi anulate pentru prima data in ultimii 17 ani, zona fiind securizata, iar turistii evacuati, in urma unui atac terorist asupra unuia dintre cele mai importante locuri religioase din Vechiul Oras al Ierusalimului.
De la sfarsitul anului 2015 au existat mai multe atacuri armate, cu cutite sau cu vehicule, in Israel, intreprinse in mod predominant de catre palestinieni sau arabi israelieni. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img