joi, 28 martie, 2024

Atac terorist la un hotel din Alexandria. Sunt mai multe victime

Distribuie:

Publicat:

Un politist a fost ucis si alte patru persoane au fost ranite in explozia unui autovehicul produsa sambata la Alexandria, al doilea oras din Egipt, unde incepand de luni vor avea loc alegeri prezidentiale, transmit Reuters si AFP. Atacul, produs in apropierea unui hotel, a vizat coloana in care se afla seful securitatii orasului, a anuntat Ministerul de Interne. Atacul nu a fost revendicat deocamdata.

Explozia s-a produs in apropierea hotelului Tolip din cartierul Rushdi, in aceasta dupa-amiaza, aproape de convoiul sefului securitatii din Alexandria, a declarat o sursa de securitate egipteana pentru Al Jazeera. Ministerul egiptean de Interne a spus ca atacul a fost o incercare de asasinat impotriva sefului securitatii din Alexandria.

Fostul ministru adjunct de Interne, Rafiq Habib, a declarat pentru Al Jazeera ca suspecteaza ca faptasii apartin unui «grup extremist», desi nimic nu a fost inca confirmat. «Momentul acestei explozii, care vine chiar inaintea alegerilor prezidentiale, spune despre obiectivul atentatorilor de a semana frica printre alegatori», a mai spus Habib.

Citeste si:
Atacul terorist din Franta. Jandarmul care s-a oferit la schimb cu ostaticii a murit

Locotenent-colonelul de jandarmerie care s-a oferit sa fie el luat ostatic in schimbul eliberarii ostaticilor din timpul atacurilor comise vineri, in sud-vestul Frantei, a murit, a anuntat sambata ministrul francez de Interne, Gerard Collomb. «Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame ne-a parasit. Mort pentru patrie. Franta nu va uita niciodata eroismul, vitejia, sacrificiul acestuia», a scris, pe Twitter, ministrul francez, care a transmis familiei ofiterului si colegilor sai jandarmi sustinerea intregii tari. Beltrame, un ofiter de 45 de ani, casatorit, fara copii, care s-a sacrificat pentru vietile altora a fost grav ranit de autorul atacurilor, Redouane Lakdim.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a salutat in mod special vineri «curajul» ofiterului superior de jandarmerie, care s-a oferit voluntar pentru a lua locul altor ostatici si care a fost foarte grav ranit. Acest jandarm «a salvat vieti si a facut onoare armei sale si tarii noastre», a adaugat Macron. Decesul ofiterului ridica la patru bilantul persoanelor ucise in atacurile comise vineri, la Carcassonne si la Trebes, in sud-vestul Frantei, de Redouane Lakdim, un francez de origine marocana de 25 de ani. Atacatorul a fost ucis de fortele de ordine. Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat aceste noi atacuri din Franta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img