sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atacul unei bande de motociclisti inarmati din Nigeria, soldat cu 30 de morti in satul Zamfara

Distribuie:

Publicat:

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise într-un atac întreprins într-un sat din nord-vestul Nigeriei, în statul Zamfara, devenit prada unor bande înarmate care terorizează populaţia, potrivit poliţiei şi unor locuitori, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.ro.

Indivizi înarmaţi care circulau cu motociclete au atacat duminică satul Kware, în districtul Shinkafi, deschizând focul asupra locuitorilor şi incendiind case.

Săptămâna trecută, aproximativ şaizeci de persoane au fost ucise de către bandiţi care acţionează în regiunea din nord-vest, unde statul nigerian este rar în măsură să asigure securitatea.

Crescătorii de animale şi agricultorii din această regiune sunt supuşi constant de ani de zile atacurilor unor bande criminale care devastează satele, fură animale şi răpesc locuitori pentru a obţine răscumpărări.

În iulie 2018, Amnesty International a estimat că statul Zamfara este la cheremul unor grupuri criminale înarmate, ''care au ucis sute de persoane în ultimii doi ani''.

Statul Zamfara este un bastion al preşedintelui Muhammadu Buhari, care a fost reales recent pentru un al doilea mandat. De la victoria sa în alegeri, el s-a angajat să-şi continue lupta împotriva insecurităţii din ţară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img