vineri, 26 aprilie, 2024

ATENŢIE: Ce se întâmplă în organism dacă iei zilnic mai mult de cinci feluri de medicamente

Distribuie:

Publicat:

Foarte multe persoane, cu precădere vârstnicii care suferă de boli cronice, sunt nevoie să ia mai multe pastile zilnic. Uneori numărul acestora depășește 5. Iar dacă punem la socoteală și suplimentele luate fără recomandare… lucrurile nu stau bine deloc.

Multe pastile sunt luate fără a fi nevoie cu adevărat de ele. Pentru că „mi-a zis vecina că sunt bune…”, „am auzit la TV că fac bine la…” etc.

Însă combinarea numeroaselor medicamente cu diverse suplimente, inclusiv cu ceaiuri, nu este de bun augur. Trebuie să luăm pastile doar la recomandarea explicită a specialistului, în urma unei evaluări medicale.

De ce iau românii pastile cu pumnul?

În primul rând, nu e vorba doar despre români. Peste tot în lume există această tendință, și anume a abuzului de medicamente.

În Canada, de exemplu, 2 din 3 persoane cu vârsta peste 65 de ani iau cel puțin 5 pastile zilnic. Iar 1 din 4 canadieni de peste 65 de ani ia cel puțin 10 pastile în fiecare zi, arată un raport privind consumul de medicamente, scrie csid.ro.

Cu precădere vârstnicii între 62 și 85 de ani sunt cei care ies din farmacie cu o pungă de pastile. Practica aceasta are și un nume – polifarmacie.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img