vineri, 19 aprilie, 2024

ATENȚIE: Cum te poate îmbolnăvi laptele de artrită reumatoidă

Distribuie:

Publicat:

O cercetare sugerează că o bacterie care se găsește în laptele de vacă și în carnea de vită ar putea duce la artrită reumatoidă în cazul oamenilor care sunt deja predispuși genetic să sufere de această boală.

O echipă de cercetători ai Colegiului de Medicină UCF a descoperit o legătură între artrita reumatoidă și paratuberculoza subspeciei Mycobacterium avium, cunoscută sub numele de MAP, o bacterie care se găsește la aproximativ jumătate din vacile din Statele Unite ale Americii (SUA). Bacteria se poate răspândi la om prin consumul de lapte infectat sau carne de vită infectată.

Bacteria, spun oamenii de știință, ar putea fi un factor declanșator comun, atât pentru poliartrita reumatoidă, cât și pentru boala Crohn. Poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă și artropatia psoriazică sunt cele mai frecvent întâlnite afecțiuni reumatice de tip inflamator din România, relatează doc.ro.

Aproximativ 1% din populația generală a României (adică 200.000 persoane) este afectată de poliartrita reumatoidă, boală care debutează, de regulă, în jurul vârstei de 40-50 de ani și care afectează de trei ori mai multe femei decât bărbați, arată statisticile.

Durerea de spate de tip inflamator, provocată cel mai adesea de boli reumatice inflamatorii precum spondilita anchilozantă, afectează aproximativ 1% din populația adultă (cea mai mare parte dintre persoanele afectate fiind bărbați) și debutează adesea înaintea vârstei de 30 de ani.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img