vineri, 19 aprilie, 2024

Atenție la acest tic verbal – Ar putea însemna un simptom timpuriu de Alzheimer

Distribuie:

Publicat:

Alzheimer este o boală progresivă a creierului care provoacă micșorarea creierului, distrugând în cele din urmă memoria și perturbând alte funcții cognitive importante. Cu toate acestea, în afara impactului său asupra memoriei, câteva alte simptome vă pot ajuta să vă îndrumați asupra apariției bolii Alzheimer și a altor forme de demență.

Se știe că un astfel de simptom alterează vorbirea pacienților, iar cei care îl au tind să pipereze conversațiile cu un model ciudat pe care medicii îl pot recunoaște drept un semn al debutului bolii.

Citiți mai departe pentru a afla ce simptom legat de vorbire ar putea indica boala Alzheimer cu debut precoce și cum să-l recunoașteți în voi sau în ceilalți.

Boala Alzheimer cu debut precoce este adesea trecută cu vedere. Simptomele pot fi atribuite stresului

Boala Alzheimer apare cel mai frecvent în rândul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, dar cei cu boala Alzheimer cu debut precoce pot începe să observe simptome încă de la 40-50 de ani. Acești pacienți se confruntă adesea cu un set specific de provocări din cauza stadiului lor de viață, deoarece pot avea copii mici, cariere solicitante și părinți în vârstă de care să aibă grijă, printre alte responsabilități.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img