joi, 28 martie, 2024

Atenţie la streptococul betahemolitic A – Cum se răspândeşte şi care sunt infecțiile pe care le provoacă

Distribuie:

Publicat:

Streptococul betahemolitic A poate să provoace numeroase infecții la om, inclusiv amigdalită, scarlatină, celulită infecțioasă sau febră reumatică.

Bacteriile Gram-pozitive numite streptococ de grup A pot cauza multe tipuri de infecții la persoanele de toate vârstele, care pot duce la boli ușoare până la grave sau chiar letale.

Infecții în gât

Streptococul betahemolitic A trăiește în nas și în gât și se poate răspândi cu ușurință la alte persoane prin tuse sau prin strănut (de reținut că unele persoane infectate nu au simptome și nu par a fi bolnave). Oamenii se pot îmbolnăvi dacă inspiră acele particule care sunt eliminate prin tuse sau strănut sau dacă ating o suprafață pe care au căzut și apoi își ating gura sau nasul ori dacă beau din același pahar sau mănâncă din același platou ca persoana bolnavă.

În general, infecția în gât cu streptococ este una ușoară, pe care o fac mai ales copiii și adulții care intră în contact cu ei, dar poate fi foarte dureroasă, potrivit doc.ro. Cele mai frecvente simptome ale streptococului includ durere în gât care poate începe foarte repede, durere la înghițire, febră, amigdale roșii și umflate, uneori cu pete albe sau dungi de puroi, peteșii pe cerul gurii, umflarea ganglionilor limfatici în partea din față a gâtului. Medicii tratează streptococul din gât cu antibiotice.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img