vineri, 19 aprilie, 2024

ATENȚIE: Medicamentele care pot da dureri de cap

Distribuie:

Publicat:

Durerile de cap și migrenele apar, de multe ori, în mod inexplicabil. Dacă pentru o parte dintre acestea, cauzele pot fi identificate în funcție de un istoric anterior, există și dureri de cap ale căror factori declanșatori rămân o enigmă.

Dacă ai dureri de cap frecvente și vrei să identifici motivul, o idee bună este să te uiți cu atenție la obiceiurile implementate relativ recent în rutina ta. De exemplu, dacă ai început un nou tratament medicamentos, este posibil ca anumite substanțe din aceste medicamente să fie vinovate pentru durerile de cap.

Este important de reținut că toate medicamentele pot da reacții adverse, iar durerile de cap se numără printre cele mai frecvente efecte secundare.

Foarte multe medicamente de pe piață, inclusiv pastilele anticoncepționale, medicamentele pentru inimă, antiinflamatoarele și analgezicele, în mod paradoxal, pot da dureri de cap. Cu toate acestea, dacă descoperi o legătură între apariția durerilor de cap și consumul de anumite medicamente, atât timp cât acestea fac parte dintr-un tratament prescris de medic, este indicat să nu întrerupi tratamentul din proprie inițiativă, ci să te consulți, mai întâi, cu medicul curant, reocmandă doc.ro. Acesta îți poate recomanda o altă schemă de tratament sau îți poate ajusta doza, în așa fel încât durerile de cap să nu mai apară. De obicei, înlocuirea unei substanțe active cu alta este cea mai eficientă soluție pentru eliminarea reacțiilor adverse la medicamentul inițial.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img