vineri, 29 martie, 2024

Atentat cu bomba la Kabul: Trei persoane, printre care un fost jurnalist, au fost ucise

Distribuie:

Publicat:

Un fost jurnalist afgan, devenit purtător de cuvânt al Forţei de protecţie publică din Afganistan (APPF), a murit duminică, la Kabul, alături de doi colegi de-ai săi din cauza exploziei unei bombe care a vizat vehiculul lor, a anunţat o sursă oficială afgană, potrivit AFP.

Zia Wadan, care a lucrat pentru mai multe media afgane, şi cei doi colegi au fost ucişi duminică dimineaţa în estul capitalei Afganistanului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, potrivit agerpres.ro.

'Un vehicul care îl transporta pe Zia Wadan a fost vizat de o încărcătură explozivă improvizată. Wadan şi doi colegi de-ai săi au fost ucişi'', iar o altă persoană a fost rănită, a declarat Tariq Arian.

Zia Wadan era purtător de cuvânt al APPF, o organizaţie care lucrează în strânsă legătură cu Ministerul de Interne afgan şi furnizează servicii de securitate companiilor internaţionale desfăşurate în Afganistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Asasinatele contra jurnaliştilor, personalităţilor politice şi apărătorilor drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan, ţară unde se înregistrează o recrudescenţă a violenţelor, mai ales în Kabul.

Începând din luna noiembrie au fost ucişi, printre alţii, un viceguvernator al provinciei Kabul, cinci jurnalişti şi şeful unei organizaţii independente de observare a alegerilor. Autorităţile afgane şi SUA le-au imputat aceste atacuri talibanilor, deşi organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat unele atentate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img