joi, 18 aprilie, 2024

ATENTAT FILIPINE: Zeci de persoane au fost ranite

Distribuie:

Publicat:

Cel putin 33 de persoane au fost ranite in doua atentate cu bomba comise miercuri seara in Filipine, fara a se cunoaste daca exista o legatura intre cele doua atacuri, au anuntat autoritatile filipineze, informeaza AFP preluat de agerpres.

Doua bombe au ranit la inceput 27 de persoane care asistau la un meci de box in orasul Hilongos, pe insula Leyte, din centrul arhipelagului filipinez. Un al treilea dispozitiv, care nu a explodat, a fost gasit in acest oras situat la 620 km sud de Manila, potrivit primarului Albert Villahermosa.

O ora mai tarziu, la sute de kilometri distanta in sud, o bomba a explodat pe o autostrada in insula Mindanao, ranind sase persoane, a declarat locotenent-colonelul Edgar Delos Reyes din armata filipineza.

Acest atentat a fost comis la Aleosan, nu departe de locul atacului contra unei biserici unde mii de credinciosi asistau sambata la slujba de la miezul noptii.

Politia filipineza a considerat ca este prematur sa afirme daca exista o legatura intre atentatele de miercuri.

Mindanao, unde traieste o minoritate musulmana numeroasa, este marcata de cateva decenii de o rebeliune armata. Grupul Maute, legat de organizatia Statul Islamic, este suspectat de organizarea, la sfarsitul lunii noiembrie, a unei tentative de atentat contra ambasadei Statelor Unite.  Cincisprezece persoane au fost ucise in septembrie intr-un atentat comis la Davao (Mindanao), localitatea de origine a presedintelui Rodrigo Duterte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img