vineri, 19 aprilie, 2024

Atentatul de la sediul televiziunii Skai din Atena a fost revendicat de o grupare anarhista

Distribuie:

Publicat:

O grupare anarhistă greacă intitulată "Luptătorii Poporului" a revendicat responsabilitatea pentru atentatul cu bombă din 17 decembrie asupra televiziunii private Skai, care nu s-a soldat cu victime, ci doar a provocat numeroase pagube materiale, transmite EFE preluată de Agerpres.

Într-un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri pe un site antisistem, gruparea menţionată a acuzat mass-media că au "jucat un rol special în menţinerea unui sistem politic şi economic putred" de-a lungul anilor de programe de salvare. 

"Nu a existat libertatea presei de când mediile de comunicare au devenit afaceri obscure", a arătat gruparea. 

Pe 17 decembrie o bombă a explodat într-un cartier de la periferia Atenei, în faţa clădirii care găzduieşte sediul televiziunii private Skai, fără a cauza victime. 

Explozia s-a produs la ora locală 02:35 (00:35 GMT), după ce, în jurul orei locale 01:50 (23:50 GMT, 16 decembrie), un bărbat a sunat la televiziunea ANT şi la portalul de informaţii Zougla.gr pentru a avertiza că explozia se va produce peste 45 de minute şi că nu este vorba de o glumă. 

Poliţia a reuşit să evacueze clădirea şi să stabilească un amplu perimetru de securitate înainte de producerea exploziei, care a provocat daune importante edificiului. 

Acest tip de atacuri, care de obicei cauzează pagube materiale, şi nu umane, sunt relativ frecvente în Grecia, iar în ultimii ani au fost adesea revendicate din zona anarhistă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img