miercuri, 24 aprilie, 2024

ATENTIE: Bolile de inima pot incepe din copilarie – Cum poate fi prevenit acest fenomen

Distribuie:

Publicat:

Cercetari recente arata ca pâna ajung la varsta scoalara, multi dintre copii ajung sa dezvolte factori de risc pentru boli cardiace.

Riscurile cresc si mai mult la copiii supraponderali: 70% dintre copiii obezi au cel putin un precursor pentru boala de inima. Afla ce ar trebui sa includa alimentatia unui copil pentru a minimiza cat mai mult riscul aparitiei unei astfel de boli.

Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de inima incepe înca din copilarie?

Cercetari recente arata ca pâna ajung la varsta scoalara, multi dintre copii ajung sa dezvolte factori de risc pentru boli cardiace. Conform unui studiu la scara larga desfasurat de Asociatia Europeana pentru Studiul Obezitatii, un procent de peste 20% dintre copiii cu vârste intre 6 si 11 ani sunt supraponderali si au un nivel crescut de colesterol. Si mai multi ca niciodata au in prezent un risc marit de presiune arteriala ridicata. Riscurile cresc si mai mult la copiii supraponderali: 70% dintre copiii obezi au cel putin un precursor pentru boala de inima.

Alimentatia copiilor si boala de inima

Cum este posibil ca aceste semne ale bolii de inima, considerata de regula o boala de adult, sa se manifeste la varste atât de fragede? Totul incepe cu alimentatia. Conform noului studiu, 99 % dintre copii au o alimentatie deficitara. Si acest lucru nu trebuie sa ne surprinda. De la snitele de pui la prânz la sosuri grele si inghetate la desert, alimentele ultra procesate si de tip fast-food îi bombardeaza pe cei mici din toate partile. Drept urmare, majoritatea copiilor ajung sa consume prea multe grasimi care îngroasa arterele.De exemplu, aproape toti copiii – 9 din 10 – din Statele Unite consuma prea multa sare. In acelasi timp, cei mai multi nu consuma suficiente alimente bune pentru inima, fructe, legume si cereale integrale.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img