vineri, 19 aprilie, 2024

Atentie! Daca ai aceste simptome, trebuie sa mergi imediat la medic! Aceasta boala rapune tot mai multi tineri si ii inspaimanta pe doctori

Distribuie:

Publicat:

Tinerii trebuie sa fie foarte atenti la aceste simptome • Medicii trag un important semnal de alarma in randul populatiei • Toate aceste lucruri pot conduce, treptat, la o tragedie • Tot mai multi tineri sufera de astfel de probleme de sanatate • De multe ori, acestia ajung prea tarziu la spital • Medicii sustin ca un infarct, pentru un tanar, poate fi fatal • Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa consultati medicul specialist inca de la primele semne

Medicii ieseni trag un semnal de alarma in randul populatiei, intrucat foarte multi tineri ajung la spital, in stare grava, din cauza problemelor cardio-vasculare.

In ultimii ani, numarul tinerilor care sufera infarcte este in crestere, iar aceasta este o problema grava pe care o intampina medicii. Specialistii sustin ca infarctul la persoana tanara poate fi mult mai periculos decat la cei in varsta, din mai multe motive.

"La tineri, infarctul miocardic este mai putin frecvent, fata de persoanele cu varste mai inaintate. Din pacate, toata gama de suferinte cardio-vasculare, nu doar infarctul, incepe sa apara la persoane din ce in ce mai tinere. Vorbim si despre hipertensiune, tulburari de ritm. Din pacate, si infarctul incepe sa apara la varste din ce in ce mai fragede, fiind tot mai multe cazuri. La tineri, un plus de gravitate este adus de doua aspecte: la o persoana tanara, suspiciunea initiala de infarct este mai redusa, deoarece te astepti mai putin ca o persoana tanara sa aiba infarct. In al doilea rand, infarctele care apar la persoane tinere sunt mult mai riscante pentru ca apar pe vase care nu au apucat sa dezvolte o circulatie colaterala. La varstnic, omul prezinta anumite simptome, iar evolutia bolii este de durata. Astfel, la varstnic, ocluzia se produce treptat, iar artera se inchide progresiv. Astfel, organismul dezvolta vase colaterale, derivatii. Cand artera se inchide complet, infarctul nu e atat de mare, intrucat intervin vasele colaterale, care suplinesc. La tineri se inchide o artera care pana in urma cu o ora era perfecta. Astfel, neexistand vasele colaterale, situatia este mult mai dificila, iar zona de infarct este mult mai mare", precizeaza dr. Dan Tesloianu, medic primar la sectia Cardiologie in cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img