joi, 18 aprilie, 2024

ATENTIE: Efectul secundar al vaccinului anti-COVID-19 care le poate face pe femei sa creada ca au cancer la san

Distribuie:

Publicat:

Un efect secundar care poate să apară în urma vaccinării împotriva COVID-19 și anume umflarea ganglionilor limfatici creează teamă nejustificată în rândul femeilor, care se gândesc că ar putea avea cancer la sân.

Pe măsură ce vaccinurile anti-COVID-19 ajung la din ce în ce mai multe populații la nivel mondial și numărul persoanelor imunizate crește zilnic, medicii văd tot mai multe cazuri de ganglioni axilari inflamați la persoane care tocmai s-au vaccinat. Revistele medicale au început să publice rapoarte menite să calmeze temerile și să ajute pacienții să evite testarea inutilă pentru o problemă inofensivă care va dispărea în câteva săptămâni.

Umflarea ganglionilor limfatici este temporară și inofensivă

Atât vaccinul de la Pfizer, cât și cel de la Moderna pot provoca umflarea ganglionilor limfatici, în special a celor din zona axilei de pe partea unde a avut loc injectarea (dacă persoana a fost vaccinată în brațul stâng, ganglionii pot apărea pe partea stângă). Se pare că unele femei își simt inflamați acești ganglioni limfatici ai axilei și îi confundă cu nodulii la sân, potrivit doc.ro.

Mai mult, chiar dacă femeile nu îi simt diferit, acești ganglioni umflați pot apărea la o mamografie programată după vaccinare, motiv pentru care autoritățile sanitare le recomandă femeilor să amâne orice mamografie programată în termen de cel puțin patru săptămâni după a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img