joi, 28 martie, 2024

ATENTIE la aceste simptome: Indica infundarea arterelor, cu consecinte grave

Distribuie:

Publicat:

Un nivel crescut al colesterolului poate duce la înfundarea arterelor (ateroscleroză), o problemă serioasă care poate declanşa afecţiuni grave, inclusiv infarct miocardic sau accindent vascular cerebral.

Mergi la medicul cardiolog dacă observi următoarele simptome:

1. Dureri de picioare şi senzaţie de amorţeală

Senzaţia de amorţeală şi durerea resimţite la nivelul picioarelor pot fi un semn că ai arterele înfundate, potrivit doctorulzilei.ro. Un alt indiciu care confirmă existenţa acestei probleme de sănătate este dispariţia stării de amorţeală în momentul în care îţi odihneşti picioarele.

2. Ţi se taie respiraţia

Poate că eşti tentat să crezi că respiraţia sacadată este un semn al problemelor cardiovasculare, însă poate indica şi faptul că ai arterele înfundate. Şi oboseala accentuată este un indiciu al faptului că nu mai ajunge suficient sânge la inimă.

3. Ai dureri în piept

Simţi o presiune în piept sau ai senzaţia că te strânge în zona inimii? În cazul în care nu suferi de o angină pectorală, aceste semne îţi pot transmite că ai arterele înfundate.

4. Îţi cade părul

Căderea excesivă a părului poate fi un alt semn la care nu te-ai fi gândit că are legătură cu sănătatea arterelor. Dacă grăsimile rele se depun pe artere, sângele ajunge mai greu la nivelul scalpului, iar din această cauză podoaba capilară poate avea de suferit. Aşadar, dacă ai exclus toate celelalte motive pentru care te-ai putea confrunta cu căderea părului, ar trebui să iei în calcul o eventuală înfundare a arterelor.

5. Disfuncţiile erectile, un simptom important pentru bărbaţi

În cazul bărbaţilor, şi disfuncţiile erectile pot fi un semn că arterele sunt înfundate. Dacă această problemă apare din senin, după o perioadă în care viaţa sexuală era normală, trebuie să iei în calcul această problemă de sănătate care te poate afecta pe mai multe planuri.

Sursa exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img