joi, 25 aprilie, 2024

Atentie la dulciurile de Craciun!

Distribuie:

Publicat:

Zaharul continut de toate aceste produse ataca smaltul dintilor, provoaca carii si, unde deja exista carii, dureri si urgente medicale greu de rezolvat in perioada in care multe cabinete stomatologice sunt inchise.

Este bine, astfel, sa reducem pe cat posibil consumul de produse cu zahar si sa le inlocuim cu altele indulcite cu inlocuitori ai zaharului. In plus, putem apela si la guma de mestecat cu xylitol.

Medicul stomatolog Oana Florea , cu o vasta experienta medicala in Germania si Romania, ne explica in ce mod ne putem bucura de produsele dulci, dar fara a ne pune in mare pericol sanatatea:

“Zaharul este otrava pentru intregul organism uman, nu doar pentru dinti. Societatea moderna a ajuns sa consume zilnic cantitati impresionante de zahar rafinat, acesta gasindu-se ascuns in tot felul de alimente procesate, alaturi de binecunoscutele dulciuri consumate deseori in exces. S-a calculat ca un adult european consuma circa 40kg zahar/an, acesta conducand la grave probleme de sanatate, in special prin slabirea sistemului imunitar. Organismul uman devine mai vulnerabil pentru bacterii, virusi, ciuperci si dezvolta astfel diverse afectiuni.

Zaharul trebuie pe cat posibil evitat si treptat inlaturat complet din alimentatie, citind cu atentie etichetele alimentelor consumate.

Pentru perioada de trecere si acomodare, se pot folosi indulcitori alternativi ca extract de stevie, xylitol, sirop de artar, melasa etc. Fructele proaspete sau smoothie din fructe si lapte de migdale sunt de consumat intre mese, inlocuind dulciurile clasice.

sursa:agentiadepresamondena.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img