marți, 16 aprilie, 2024

ATENTIE: Stopul cardiac nocturn, un pericol mai mare pentru femei decat pentru barbati

Distribuie:

Publicat:

În timpul nopții, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să facă stop cardiac, arată noi cercetări.

Moartea subită în somn este un fenomen care pare mai răspândit în rândul femeilor decât al bărbaților, au constatat oamenii de știință. Aceștia spun că este neobișnuit ca mai ales femeile să facă stop cardiac brusc pe timpul nopții, având în vedere că noaptea oamenii se află în aproximativ aceeași stare și anume una de odihnă. Tensiunea arterială, ritmul cardiac și metabolismul sunt mai reduse noaptea decât în timpul zilei, potrivit doc.ro.

Ce este stopul cardiac?

Stopul cardiac este pierderea subită a funcției cardiace, a respirației și a cunoștinței. Afecțiunea rezultă de obicei dintr-o problemă cu sistemul electric al inimii, care perturbă acțiunea de pompare a inimii și oprește fluxul de sânge către corp. Stopul cardiac brusc nu este același lucru cu un atac de cord, care are loc când fluxul de sânge într-o parte a inimii este blocat. Cu toate acestea, un atac de cord poate declanșa uneori o tulburare electrică, iar aceasta poate duce la stop cardiac.

Dacă nu este tratat imediat, stopul cardiac poate duce la deces. Supraviețuirea este posibilă cu asistență medicală rapidă și adecvată. Resuscitarea cardiopulmonară, folosind un defibrilator sau masajul cardiac până la sosirea ambulanței pot îmbunătăți șansele de supraviețuire. Majoritatea oamenilor supraviețuiesc atacurilor de cord, însă doar 10% dintre pacienți trăiesc după ce au făcut stop cardiac în afara spitalului.

Foarte multe cazuri de stop cardiac apar în timpul nopții, între orele 22:00 și 06:00 și se pare că majoritatea pacienților sunt femei.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img