joi, 28 martie, 2024

ATENTIE! SUTE de masini din Romania, rechemate in service! Despre ce model este vorba

Distribuie:

Publicat:

Alerta pentru soferi! Un gigant auto a depus la autoritatile din Romania mai multe notificari privind rechemari ale modelelor sale in service, pentru defecte posibile care ar afecta siguranta pasagerilor. Vorbim, mai exact, despre MercedesBenz. Cele mai multe sunt modelele nou-lansate de Daimler in ultimii ani: A ClassCLA si GLA, modele extrem de populare datorita designului lor, dar care pot crea, se pare, neplaceri din cauza unor probleme de siguranta. Cea mai importanta rechemare este pentru G Class, un SUV de lux, care costa peste 90.000 de euro, potrivit Profit.ro.

Aproape 600 de unitati Mercedes-Benz, modele A Class, B Class, CLA Class si GLA Class, toate construite pe aceeasi platforma, lansate in ultimii ani pe piata, vor fi rechemeate in service din cauza unei posibile probleme cu sistemul de franare. Pe scurt, soferul se poate trezi ca nu mai are frana, pedala devenind brusc foarte rigida. Motivul este dat de conducta de vacuum a servo-franei, care se poate rupe.
Stutul de racordare a conductei de vacuum la servo-frana s-ar putea rupe si nu ar mai putea alimenta servo-frana cu vacuum datorita acestui fapt. In acest caz s-ar reduce asistenta acordata fortei de franare si ar mai fi suficienta pentru inca 2-4 actionari ale franei.“, se arata intr-o notificare remisa ANPC.

Intr-o situatie limita acest lucru se poate solda cu pierderea controlului masinii. Mercedes-Benz Romania a anuntat ca va chema proprietarii in service pentru a le inlocui conducta de vacuum. Sunt vizate 694 de vehicule.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img