miercuri, 24 aprilie, 2024

ATENTIE! Un nou proiect impotriva violentei domestice este aproape de a fi promulgat! Barbatii agresivi pot fi dati afara din locuinta

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii vor depune luni o propunere legislativa de modificare a procedurii de emitere a ordinului de protectie in cazul violentei domestice, a anuntat senatoarea  Florina Presada. 

"Este o prioritate ca victimele violentei domestice sa fie in siguranta, in primul rand sa reducem acest fenomen de violenta in familie, asa ca am pregatit o propunere legislativa pentru modificarea procedurii de emitere a ordinului de protectie in cazul violentei in familie. Am introdus obligativitatea masurilor de control la emiterea acestui ordin de protectie, iar printre masurile de control sa fie si bratara electronica. Este un proiect pe care il voi depune luni. In acest moment, strangem semnaturi. Bratara electronica sa fie purtata de agresor, este o masura practica acum in cazul arestului la domiciliu. Exista deja termenul in Codul de procedura penala, nu am facut decat sa preiau aceasta procedura si sa o includ in procedura de emitere a ordinului de protectie a victimei", a explicat vineri Florina Presada, intr-o declaratie de presa. 

Proiectul mai prevede faptul ca, sotulului violent i se poate interzice accesul in locuinta, chiar daca este unicul proprietar. 

Pe de alta parte, potrivit senatoarei, reforma electorala, respectiv alegerea primarilor in doua tururi, scaderea pragurilor electorale si a numarului de semnaturi pentru inregistrarea candidaturilor si nu in ultimul rand extinderea dreptului de vot la distanta sau prin corespondenta pentru noi categorii de cetateni si pentru alte tipuri de alegeri se afla printre prioritatile legislative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img