vineri, 26 aprilie, 2024

ATENTIONARE METEO: COD GALBEN de precipitatii abundente in jumatate de tara, COD PORTOCALIU de ninsori si viscol

Distribuie:

Publicat:

ANM a emis doua alerte de precipitatii abundente pentru urmatoarele zile. La munte, va ninge viscolit, iar in restul teritoriului temperaturile vor scadea semnificativ, iar cantitatile de precipitatiiploi si lapovite, vor fi insemnate.

COD GALBEN  pe 19 APRILIE, intre orele 04 – 18. 

Fenomene vizate: precipitatii abundente, ninsori si strat de zapada la munte, intensificari ale vantului;

In intervalul mentionat precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si in cea mai mare parte a zonei de munte. In BanatOltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50…55 km/h. La munte, cu precadere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.
COD PORTOCALIU pe 19 aprilie, intre  orele 09 – 18

Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului;

Zone afectate: zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului In zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img