vineri, 29 martie, 2024

Au inceput lucrarile de reabilitare a celor mai tranzitate străzi ale Bârladului

Distribuie:

Publicat:

Numărătoarea inversă a luat sfârșit, iar de joi, 7 iulie, și până la sfârșitul anului viitor, cele mai tranzitate străzi ale Bârladului vor trece printr-o drastică transformare.

Miercuri, 6 iulie, cele două firme care au câștigat prin licitație proiectul ”Modernizarea infrastructurii de transport pentru reducerea emisiilor de carbon” (SC Nomis 2003 SRL și SC Autotehnorom SRL) au preluat amplasamentul de la Primăria Bârlad.

Responsabilii de proiect, în frunte cu primarul Dumitru Boroș, precum și reprezentanți ai celor două firme, ai Delgaz și ai Aquavas au străbătut de la un capăt la altul traseul care va fi supus procesului de reabilitare.

”Acest proiect va schimba fața celor mai circulate zone din Bârlad. Sunt lucrări pe care bârlădenii le așteaptă de zeci de ani, care vor aduce beneficii din toate punctele de vedere: conducătorilor auto, care nu vor mai fi nevoiți să circule printre gropi plombate și replombate de decenii întregi, bicicliștilor, care vor avea în sfârșit propriile lor piste, pietonilor, care vor avea trotuare mai sigure dar și mai multe spații verzi. În premieră, acest proiect va aduce Bârladului așa numitele parcări de tip park&ride, care le vor permite oamenilor să își parcheze propriile mașini și să continue călătoria spre serviciu sau spre altă destinație, cu autobuzul. La întoarcere, autobuzul îi va lăsa în aceeași parcare de unde își vor prelua autoturismele. Împreună cu colegii mei din Primăria Bârlad am muncit mult pentru a obține finanțare pentru acest proiect de care au beneficiat până acum doar câteva mari orașe din țară. Este un tip de proiect ce primește finanțare europeană doar la pachet cu cel privind achiziționarea de autobuze electrice, așa-numitul proiect de Mobilitate Urbană. Noi le-am obținut pe amândouă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lista străzilor incluse în proiect: Republicii, Epureanu, Constantin Hamangiu, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat, 1 Decembrie, Tecuciului, Primăverii, Popa Șapcă, Marcel Guguianu, Fagului.

În afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img