vineri, 29 martie, 2024

Augustin Lazar urmeaza sa decida ce se va intampla cu dosarul in care este cercetat Liviu Dragnea – Cauza de la SIIJ si Tel Drum, in analiza

Distribuie:

Publicat:

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a trimis procurorului general, dupa mai multe saptamani, dosarul în care face investigații care ar avea legatura cu Tel Drum, Augustin Lazăr urmând să decidă dacă cercetările in cauza Tel Drum, in care este cercetat Liviu Dragnea, vor fi continuate de DNA sau vor fi preluate de Secția Specială.

Cauza a fost blocata timp de mai multe saptamani, după ce Secția Speciala a intarziat sa ii trimita procurorului general dosarul.

Sectia Speciala de Investigare a Magistratilor ar fi solicitat dosarul, motivând ca investigheaza o cauza care ar avea legatura cu aceste investigatii. DNA a trimis o copie a dosarului, insa a refuzat sa predea ancheta, cerandu-i procurorului general sa decida.

Citeste si Daniel Morar, opinie separată despre protocoale – Dacă actele de urmărire au fost semnate de ofițeri SRI, instanțele aveau obligația de a constata nulitatea

In urma cu o saptamana, procurorul sef al DNA spunea ca dosarul Tel Drum este aproape de o solutie, fiind finalizata expertiza dispusa in cauza.

Desi in lege nu este prevazut concret daca se pot administra probe pana la solutionarea conflictului, juristii sustin ca, de regula, ancheta este inghetata pana când decidentul stabileste care este parchetul competent. Surse judiciare au precizat ca aceeasi procedura s-a aplicat si in acest caz, cercetarile fiind blocate pana la o decizie a procurorului general.

Liviu Dragnea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte, fapte comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img