vineri, 29 martie, 2024

Austria a ordonat prima carantina locala din al doilea val de epidemie, intr-un orasel de langa Salzburg

Distribuie:

Publicat:

 

Austria a ordonat joi prima carantină locală din al doilea val de epidemie, într-un orăşel de lângă Salzburg, pentru a opri propagarea accelerată a coronavirusului, transmit Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Executivul austriac vrea să evite un al doilea lockdown la nivel naţional, dar numărul de infectări este în creştere. Odată cu apropierea sezonului de schi, guvernul este îngrijorat mai ales de situaţia turismului, care asigură circa 6% din PIB.

Joi, guvernul regional din Salzburg, land învecinat cu Germania şi unde se înregistrează a treia rată de infectare raportat la numărul populaţiei, a ordonat ca localitatea Kuchl, cu circa 7.000 de rezidenţi, să intre în carantină.

'Situaţia din Kuchl scapă complet de sub control. Nu mai putem identifica focarele. Trec prin familii, prin toate grupele şi categoriile de populaţie', a spus guvernatorul Wilfried Haslauer într-o conferinţă de presă.

'Evoluţia COVD-19 în Salzburg este mai mult decât îngrijorătoare. Aş spune că este dramatică', a afirmat el.

Începând de sâmbătă, la Kuchl se va putea intra doar pentru livrări şi servicii esenţiale, iar navetiştii nu vor mai putea intra sau ieşi din localitate, a precizat guvernatorul.

El a afirmat că scopul este evitarea unui al doilea lockdown, şi a anunţat măsuri suplimentare într-o zonă mai largă ce cuprinde şi oraşul Salzburg, precum învăţământul la distanţă în cazul elevilor de 14 ani şi mai mari.

Salzburg este unul din principalele trei landuri austriece cunoscute pentru staţiunile de schi, unde luna trecută s-a decis ca barurile să nu mai funcţioneze după ora 22.00, spre a se limita răspândirea coronavirusului.

Germania, principala sursă de turişti pentru Austria, a emis deja alerte de călătorie pentru celelalte două, Tirol şi Vorarlberg.

Austria a atins joi un nou record de infectări la nivel naţional, 1.552.

În primul val epidemic, Austria a reuşit să facă faţă foarte bine cu capacităţile spitaliceşti şi de terapie intensivă.

Oficialii au avertizat însă că, de data aceasta, Salzburg se apropie de limită, care ar putea fi atinsă în '10-12 zile' dacă evoluţia 'va continua la fel de exploziv', potrivit ministrului sănătăţii al landului, Christian Stoeckl.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img