vineri, 26 aprilie, 2024

Automedicatia si consecintele ei. Nu luati pastile ca pe bomboane, pentru orice durere!

Distribuie:

Publicat:

Automedicația este soluția la îndemână pentru aproape 90% dintre români. Dintre aceştia, cei mai mulţi aleg să se autotrateze de răceală (41%) şi durere de cap (31%) şi de cele mai multe ori se bazează pe experienţe anterioare sau pe informaţiile găsite pe internet, potrivit unui studiu realizat de Unlock Market Research și Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

6 din 10 părinți aplică automedicația și în cazul copiilor

Deşi adulţii sunt conştienţi de faptul că automedicaţia prezintă foarte multe riscuri, 6 din 10 părinţi o aplică şi în cazul copiilor lor, transformându-i astfel în viitori adulţi care vor evita să apeleze la un specialist atunci când starea de sănătate le-o impune.

Încă de mici, copiii trec printr-un proces de identificare, încep să imite personalitatea părinţilor, ticurile, activităţile lor şi îşi însuşesc în detaliu modelele de comportament ale acestora. Practic, copilul va reţine şi va face ceea ce vede la părinţi şi mai puţin ceea ce părinţii încearcă să-i transmită verbal, a declarat dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi.

Tocmai de aceea părinţii trebuie să acorde foarte mare importanţă felului în care se comportă în preajma celui mic şi cum îl ajută pe acesta să facă faţă unei stări de sănătate precare.

Medicamentele nu sunt bomboane!

O tuse uşoară, fără expectoraţie sau o durere de cap nu presupune administrarea imediată a unui medicament, aşa cum nici administrarea de vitamine pentru creşterea sistemului imunitar nu înseamnă că cel mic nu va mai răci.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img