joi, 28 martie, 2024

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat decontarea unei sume de peste 5 miliarde de lei către furnizorii de energie

Distribuie:

Publicat:

Suma totală verificată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi transmisă spre decontare a depăşit 5 miliarde de lei, informează joi instituţia într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, situaţia cererilor pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023 arată că sunt 80 de societăţi care au depus cereri de decontare. Numărul total al cererilor depuse este de 345, numărul total de cereri aprobate este de 284, în timp ce numărul de cereri neeligibile s-a ridicat la 57, potrivit Agerpres.

Pe baza aceluiaşi act normativ, suma transmisă pentru decontare Ministerului Energiei este de 2,364 miliarde lei, în condiţiile în care valoarea totală a cererilor neeligibile este de 10,243 milioane lei, iar cuantumul total solicitat este de 2,375 miliarde lei.

ANRE precizează că diferenţa de patru de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img