sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Autoritatea Vamală Română: ‘Situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene a fost discutată cu autorităţi din Ucraina’

Distribuie:

Publicat:

Situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene în urma adoptării în 6 octombrie 2022 a Regulamentului UE, ca răspuns la ocuparea ilegală şi încercarea de anexare de către Federaţia Rusă a unei părţi din regiunile ucrainene Zaporizhia şi Herson, a fost discutată de preşedintele Autorităţii Vamale Române (AVR), Lari Mihei, cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuc.

Astfel, în cadrul întâlnirii de lucru, desfăşurată la sediul AVR, au fost abordate subiecte precum: situaţia vămuirii mărfurilor ucrainene în urma adoptării în data de 6 octombrie 2022 a Regulamentului UE al Consiliului nr. 2022/1903 şi Deciziei (PESC) nr. 2022/1908 a Consiliului, ca răspuns la ocuparea ilegală şi încercarea de anexare de către Federaţia Rusă a unei părţi din regiunile ucrainene Zaporizhia şi Herson, potrivit Agerpres.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre formularea de cerinţe suplimentare pentru mărfuri şi/sau exportatori din teritoriile regiunilor Doneţk, Zaporizhia şi Herson aflate sub controlul Guvernului Ucrainei.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img