sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Autoritatile din judetele Caras-Severin si Timis au semnat un parteneriat pentru modernizarea infrastructurii de transport auto si feroviar

Distribuie:

Publicat:

 

Autoritățile din județele Caraș-Severin și Timiș au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea de proiecte comune. Este vorba despre realizarea unor proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii de transport auto și feroviar. Printre proiecte este realizarea unui drum expres, potrivit Agerpres.

Autoritățile din județele Caraș-Severin și Timiș au semnat un parteneriat privind atragerea de finanțări europene în vederea modernizării infrastructurii de transport auto și feroviar. Documentul semnat marți include cinci proiecte importante pentru ambele județe din Banat. Practic, semnatarii vor să modernizeze legăturile pe șosele și pe calea ferată între Banatul de Munte și Banatul de Câmpie.

Pe lista cu proiecte propuse de autoritățile din cele două județe este un drum expres cu trei benzi între Berzovia- Buziaș- Topolovățu Mare- Autostrada A1. De asemenea, se dorește extinderea la patru benzi a Drumului Județean 592 Moșnița Nouă- Buziaș și modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A/Coșava- Tomești- Lunca de Sus- limită de județ – DN 68 la Voislova.

În ceea ce privește infrastructură feroviară autoritățile din județele Caraș-Severin și Timiș propun implementarea soluției de transport tip „train-tram” pe ruta Reșița Sud- Bocșa- Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul Timișoara.

Totodată, autoritățile vor căuta finduri europene pentru implementarea soluției tip „tramvai-tren” și pe ruta Berzovia-Oravița-Anina.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img