vineri, 19 aprilie, 2024

Autostrada de Centură (A0) – Lotul 1 a fost atribuit asocierii Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement

Distribuie:

Publicat:

După mai bine de doi ani de licitație și două atribuiri către o firmă din Turcia întoarse de către instanțele de judecată, contractul de proiectare și execuție a Lotului 1 din Autostrada de Centură (A0) Nord a Capitalei a fost atribuit asocierii Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement pentru circa 815 milioane de lei. Tronsonul are o lungime de circa 17,5km și va face legătura între A0 Sud aproape de A1 și intersecția cu DN1

Anunțul a fost făcut joi de către secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu.

Impresa Pizzarotti este firma care a construit Lotul 1 (17km) al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, un contract început în 2014 și care nici astăzi încă nu e complet finalizat. Traficul a fost deschis în etape începând din decembrie 2020.

RETTER Projectmanagement,  cu sediul în jud. Sibiu, este una din cele mai cunoscute firme la nivel național în domeniul construcțiilor de infrastructura, câștigând un loc de top în rândul companiilor de profil din tara după implementarea, cu succes, a doua soluții inovative la podurile de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebes-Turda, prin tehnicile VTR și VFT-WIB. Aceasta reușită este completata de o alta premiera pentru România și anume montarea de echipamente antiseismice de înaltă calitate cu o garanție de 10 ani, ceea ce ne oferă un statut de unic jucător pe aceasta filiera.

Atribuirea contractului către asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement (ofertă de 815 mil lei) vine după ce în două rânduri CNAIR atribuise în trecut contractul către turcii NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (ofertă de 747 mil lei). Ambele atribuiri cărte firma turcească au fost întoarse după depunerea contetsațiilor.

Ultima atribuire către Nurol venise în luna aprilie , după ce aceleiași firme i-a fost atribuit inițial contractul în iunie 2020.

Licitația a fost lansată în vara lui 2019 cu o valoare estimată a fost de circa 842 de milioane de lei. În septembrie 2019 au fost depuse 11 oferte, mai mulți constructori din Turcia și din China.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img